Христо Григоров. Снимка: архив, БулФото

Съпругата на председателя на БЧК Христо Григоров е била нападната и насилствено свалена от собствения й автомобил.

Вандалският акт е станал пред дома й вчера около 19.00 часа, докато е прибирала колата си в гаража на връщане от работа.

„Съпругата ми спира с колата си пред гаражната врата, слиза, за да я отвори, и в момента, в който стъпва на земята, някой я хваща в гръб, бута я, тя пада и си удря главата“, разказа Христо Григоров пред „Фокус“.

След като за малко изпада в дезориентация, проф. Елисавета Наумова установява, че колата й е изчезнала.

„Каква е тази безнаказаност, тази дива агресия, това ли е европейска държава“, пита риторично Григоров.

По думите му политиците не трябва да се хвалят с успехите на демократичния преход, а да направят анализ какъв беше той всъщност – дали България се развиваше в посока на растеж и градивност, или в посока на разрушаване и в икономически, и в духовен план.

„Това, което стана със съпругата ми, става всеки ден в цяла България, навсякъде. 25 години правим промяна в името на доброто и всички я подкрепяме. В никакъв случай не сме се променяли към това, което става в момента в страната. Нека да започнем да задаваме въпроси и търсим отговори”, призова Григоров.

„Да убиваш, да режеш пенсионери с резачка, за да вземеш пенсиите им, да сваляш хората от колите, като заплашваш техния живот не е демокрацията, която искахме да изградим. Кое кара тези млади хора да бъдат толкова арогантни, така безумно агресивни – липсата на работа, сериозните проблеми с битовото им оцеляване, невъзможността за реализация или чувството за ненаказуемост“, коментира още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase