Николина Ангелкова. Снимка: архив, БТА

Синдикатът на железничарите към КНСБ реагира остро на уволненията в БДЖ. Според профсъюза не е нормално министърът на транспорта Николина Ангелкова „да издава присъди и да уволнява на пресконференция“.

Ангелкова освободи вчера директорите, отговарящи за поддръжката на локомотивите в "Пътнически" и "Товарни превози" и тези на "Човешки ресурси".

Синдикатите са изразили недоволството си на днешната среща с министъра, на която бяха обсъдени и условията на труд на железничарите, съобщи БНР.

Още по темата
Не е достойно хора да бъдат уволнявани през медиите, каза председателят на железничарския синдикат към КНСБ Петър Бунев, след когото вината на служителите не е доказана, а и те не са имали възможност да се защитят.

Профсъюзът ще застане зад служителите и ще води дела, ако те наистина бъдат уволнени.

След днешната среща транспортният министър Николина Ангелкова е заявила, че ще разчита на синдикатите да се включат активно и заедно с тях да бъдат набелязани неотложните мерки, свързани с подобряване условията на труд, които да бъдат реализирани веднага.

От министерството определиха срещата като изключително конструктивна.

Следващата среща между ръководствата на МТИТС и социалните партньори ще се проведе в петък, 24 октомври, и на нея ще бъдат обсъдени постъпилите конкретни мерки и предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase