Снимка: архив Булфото
fallback

Служителите в затворите обявиха, че започват подготовка за протестни действия. Причината е намерението на правителството да въведе пределна възраст за пенсиониране на полицаи и военни. Служителите в МВР и в МО вече обявиха, че ще излязат на улицата, за да защитават правата си.

Oще по темата
В момента полицаите и военните се пенсионират след 27-годишен стаж, независимо от възрастта на която са.

Единственото изискване е да имат 2/3 стаж в системата.

Според синдиката на работещите в затворите намеренията на кабинета са ограничаващи. „Категорично не одобряваме и не приемаме предложение, което не е подкрепено с необходимите анализи, аргументи и обществена  дискусия по темата“, се казва още в позицията на синдиката, цитирана от БТА. Работещите в затворите поискаха и оставката на социалния министър Йордан Христосков.

Синдикатът смята, че с подобни действия кабинетът противопоставя отделните съсловия, което е в „ярък контраст с необходимостта от национално съгласие в настоящия тежък период за страната“.

Според работещите в затворите е недопустим всеки опит за започване на "театрална реформа при липсата на ясно обявена и дискутирана в широк кръг конкретна стратегия за развитие на целия сектор".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

затворник

преди 9 години

Супер! Ще ни пуснат ли домашен тогава тоя ден?

3

Анонимен

преди 9 години

Реформата наистина е театрална. Истинската тепърва предстои - край на пенсиите, плащани от държавата.

2

rex

преди 9 години

хората са абсолютно прави. Как виждате 67 годишен надзирател,полицай или войник? Да не говорим че такова изменение следва да бъде обсъдено и гласувано от Парламента ,а не от служебното правителство.Ама явно че за някого така е удобно.

fallback