Снимка: Булфото, архив
fallback

До момента няма заявки за обучение от настанените в Регистрационно-приемателния център за бежанци в новозагорското село Баня. Това каза началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Сливен Бисерка Василева, цитирана от БТА.

Oще по темата
Предстои среща на експертите от РИО с директора на бежанския център, който ще им даде информация дали има желаещи да посещават училище. Ако има такива, ще бъде сформирана комисия, която да провери знанията на кандидатите и да ги насочи към конкретните класове.

В новозагорското училище "Любен Каравелов" има трима ученици от бежански семейства, които сами си осигуряват транспорта.

Желаещите да се обучават ще посещават училището в село Баня, уточни Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

койчо

преди 9 години

По всякакъв начин трябва да им се показва, че са нежелани!!! България е пълна с ***-търтеи и няма да може да понесе още за хранене и обличане. С цялата си наглост имат и претенции за условията, при които живеят! Даването на статут да минава през изпит за усвояване на български език! Да им се набива в коравите глави, че мърдане от България към Европа НЯМА!!!

22

ЕДНА БЪЛГАРКА

преди 9 години

*** УЧИ ЛИ?ИЗТРЪПВАМ КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЗА ТЯХ И ПЛОДОВИТОСТТА ИМ. САМО ЗА СЕКС ЛИ МИСЛЯТ ТЕЗИ ДЖИГИТАЙЦИ?НЕ СА ЗА ТУК,НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХА.НИЕ БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ПРИЕМЕМ.ПРЕДЛАГАМ ЮЛИЯ БЕРБЕРЯН ДА СИ РАЗВЪРЖЕ КЕСИЯТА И ИМОТИТЕ И ДА СЕ ПОГРИЖИ ЗА ТЯХ.МОЖЕ ДА ИМ ИЗДЕЙСТВА И ПРЕБИВАВАНЕ В ШВЕЙЦАРИЯ ПРИ ДЪЩЕРЯ И.КЪЩАТА НА ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО Е ДОСТА ГОЛЯМА,МОЖЕ ДА ПОБЕРЕ ДОСТА МЮСЛЮМАНИ.

21

Анонимен

преди 9 години

Тези " бежанци" идват от Турция. Е, от какво бягат в Турция?

fallback