Снимка: архив, БулФото
fallback

Увеличение на бежанците у нас на фона на кризата в Ирак очаква Васил Върбанов, заместник-председател на Държавната агенция за бежанците.

Имаме едно увеличение на този поток, обяви той пред БНР.

Oще по темата
От минимума през април, когато имаме 320 молби за закрила, през юли вече имаме 911, а за първата половина на август имаме 615, съобщи Върбанов.

По думите му от Сирия се запазва броят на бежанците, но има увеличение на хората от Афганистан.

„Имаме подготвени около 6 000 места, които отговарят на изискванията на минималните стандарти на ООН и ЕС. Увеличихме и капацитета за обслужване на тези бежанци и се надяваме да можем да се справим, но всичко зависи от потока, който ще дойде“, обясни Върбанов.

Отказан е статут на 290 души от началото на тази година, а миналата година отказите са 254.

Получилите статут на бежанец, които трябва да напуснат специализираните центрове, но няма къде да отидат, са 490, а в центровете за настаняване в момента има 2216 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 9 години

Приемайте ги след като се върнат обратно там ще има кой да ни реже главите за благодарност.

36

ии

преди 9 години

между редовете: В центровете има: 2216Бежанец (които няма къде да отиде): 490Отказан статус: 290 (къде са тези хова в БГ или са напуснали страната)Бежанец (които ИМА къде да отиде): ???----Интересния въпрос е на колко е даден статус Бежанец (които има къде да отиде) ?Колко от тези Бежанци(които има каде да отиде) работят в момента ?Плаща ли се издръжка и колко на тези хора в момента?Въпроси въпроси тъжно е да си журналист които не желае да зададе неудобен въпрос.

35

Анонимен

преди 9 години

И да коментирате и да не коментирате все тая. На висшите пед*раси дето ни клатят не им дреме - те изпълняват нарежданията на американското посолство, а техните нарждания са бг да бъде циганизирана и ислямизирана.

fallback