Снимка: архив, БулФото
fallback

Министърът на културата Мартин Иванов е предложил на вътрешния министър Йордан Бакалов да се направи междуведомствена работна група за решаване на проблемите с охраната на обекти от национално значение в сферата на културата. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Предложението идва, след като стана ясно, че паметникът на връх Шипка може да остане без полицейска охрана, заради промени в Закона за МВР.

Според новите разпоредби няма как МВР да покрива разходите за охрана на паметника, защото Шипка не е стратегически обект.

Полицията остава до 23 август, когато ще бъдат чествани 137 години от Шипченската епопея.

Работната група трябва да предложи решение за опазването на Националния парк-музей "Шипка" в кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ники

преди 9 години

Да наистина срам за управляващите, но те имат ли въобще срам, ако поне един имаше капка съвест, доблести чест да се нарече Българин този въпрос въобще не би трябвало да се повдига.Наистина трябва да се оставят всички стратегически обекти, министерства, парламент, президент, съд прокуратура без охрана, а да се обърне внимание на историята Българка.

13

DUX

преди 9 години

Решението е бързо и лесно.Сваля се охраната от утрепките в народното събрание,и се праща да пази Светинята!

12

коко

преди 9 години

До тук ли я докарахме?Ако се премахне охраната Паметника на Шипка ще бъде сполетян от съдбата на "Чинията "на Бузлуджа.Стада от *** ще нападнат Шипка и ще опоскат всичко метално.Баакър бате,и джилязу берем...Срамота,Българийо,и ти май вече изчезваш...

fallback