Снимка: архив, БулФото
fallback

Социалните служби във Враца съобщиха за първия случай на разсиновяване на дете. Процедурата за отнемане на родителските права е започната заради системно пренебрегване на детето от осиновителите, предаде БНР.

В десетгодишната история на Съвета по осиновяване в област Враца вече има случай на отнемане на родителски права, посочи главният експерт към "Закрила на детето" Мария Търнавска.

"Причините са, че осиновителите престанаха да се грижат за детето. Дирекцията се самосезира, тъй като не е нормално дете, което си осиновил, да го оставиш на грижите на свой роднина да поеме изцяло отглеждането му", обясни тя.

Три години след като взели детето, осиновителите - материално обезпечено семейство, го изоставили, защото се чувствали разочаровани от него.

"Според тях детето не е отговаряло на техните очаквания. Техните твърдения са, че не е български произходът на детенцето, че е имало здравословни проблеми, което пък е укрито като информация от дома, в който се отглежда детето, което също не отговаря на истината", каза Мария Търнавска.

По думите й на семейството е предоставена цялостна информация и се знае, че детето е здраво, от български произход и с нормално развитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Една майка

преди 9 години

За пореден път се уверявам че масово българите са османо-комунистическа сбирщина!За гени мислите много но и разтягате локуми но че 25год ни оправляват обирджии на никой не му дреме.Бравооооо

22

Ние,жените с бижута,

преди 9 години

имаме и морал, и интелект. Как реши, че точно ти имаш нужната морална висота и достатъчно мъдрост, за да ни даваш съвети? Да не раждаме деца, а овчедушно да се молим на социалните служби да ни дадат ***, та да посветим останалата част от живота си на макаренковската идея, че каквато и наследственост да има едно дете, чрез възпитание било възможно да се коригира! По времето на Макаренко е имало и един Лисенко. Това име говори ли ти нещо? Ако отговорът е "не", стой си в кухнята и не се излагай

21

До 22, 23

преди 9 години

Смешни и жалки сте. Семейството от Враца е постигнало нещо в живота и иска да даде шанс на дете, което е в състояние да се развие.А вие ги убеждавате да се примирят с ИЗМАМАТА (защото са ги измамили, уверявайки ги, че им предлагат дете, каквото те са поискали) и покорно да станат слуги на това, което *** е изхвърлила.Вие двете, като разсъждавате така, защото не поемете мисия? Зарежете своите деца, те имат и други роднини.Идете в Столипиново, да слугувате на децата на мързеливите ***.

fallback