fallback

Имиджът на България по света започва да се променя в позитивна посока, макар и бавно, коментира Теменужка Спирова от фондация „Идентичност за България“,  която се занимава с проекти за  създаването на положителен образ на страната ни.

Според експерта представата за България много често бива изграждана основно от българите, които живеят зад граница, защото „развитието и позиционирането на страната ни като дестинация за култура и туризъм е много тромаво, лишено от нужната дигитализация и без дългосрочна визия“.

В чужбина по последни данни живеят над 2 млн. българи, а според Асоциацията на частните университети около 80 хиляди български студенти учат извън страната. Това означава, че, ако имаме правилната политика, можем да ангажираме потенциала на тези млади хора да работят за положителния имидж на държавата ни, посочва експертът, цитирана от БТА.

Спирова посочи, че в работата си с българи в чужбина забелязва все повече желание да бъде променен към по-добро образът на България. "Появяват се все повече инициативи и проекти зад граница, които, освен съхранение на традициите ни, целят и популяризация на нашата идентичност сред чужденците", допълва тя.

През последните години се увеличава броят на завърналите се българи от чужбина, които са намерили решеие на различни проблеми в популяризацията на нашия положителен имидж по света изапочват да работят, за да го изграждат, констатира експертът.

Тя вижда в културен аспект връщане към българските традиции и корени с нов прочит и актуално представяне пред света. Имаме толкова ценни неща да покажем на света и можем да го постигнем, развивайки туристическия бранд на България, представяйки нещата,които ни правят различни, местата, които правят нашата дестинация уникална, да споделяме успехите и постиженията на българите по света и у нас, коментира Спирова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

джак спароу

преди 9 години

вси4ко е булама4 и попара.българиьо за тебе те умряха

29

Анонимен

преди 9 години

До АнонименЕ, къде другаде може човек да ги види тея неща на куп. Може пък това да ги радва чужденците.Посетили България и видели как изглежда обстановката в някои страни от третия свят. Две в едно.

28

Анонимен

преди 9 години

Тъй като българите са в чужбина ,то имиджът ни там ще се подобри. Тука са *** и ***. Питайте ги как виждат България ,като дойдат тука..... Чалга, мутри, ***, ***..... това пишат чужденците в туристическите им форуми за България.......

fallback