Транспортният министър Данаил Папазов. Снимка, БТА

Има блокирани средства в КТБ на дружества към транспортното министерство, но това не е проблем за заплатите на работниците и служителите. Това съобщи ресорният министър Данаил Папазов след заседанието на кабинета.

Папазов уточни, че по-големите суми са на две дружества - летище София, като средствата са залог по дело, и около 2 млн. лева в разплащателни сметки на БДЖ.

Още по темата
"Засега няма проблем със заплатите на работниците и служителите, защото имаме други банкови сметки, които функционират нормално“, заяви министърът.

Папазов съобщи, че днес правителството е одобрило допълнителни разходи в размер на 500 000 лв. по бюджета на Националната служба за охрана за 2014 г.

Парите са за освобождаване на радиочестотната лента 2500-2690 MHz в четири от големите градове - София, Бургас, Варна и Благоевград.

Освободеният честотен ресурс може да бъде предоставен на бизнеса от КРС чрез провеждане на състезателна процедура, уточни Папазов.

„Следващата седмица се подготвя ново решение с продажбата на тези честоти да се финансира и освобождаването на останалите честоти, които са нужни за безопасността на управлението на трафика на железопътния сектор от военните“, съобщи министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase