Снимка: Булфото, архив
fallback

Правителството одобри отпускането на еднократна помощ от 250 лв. за първокласници, чиито семейства отговарят на условията за социално подпомагане.

Очаква се от помощта да се възползват около 45 000 деца, записани в първи клас на държавно или общинско училище.

Предвижда се средствата да се предоставят без подоходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и в приемни семейства.

С друго свое решение кабинетът одобри 205 335 лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за изплащане на стипендии на учениците от държавните училища по изкуствата.

Средствата са предвидени в централния бюджет като част от мерките за закрила на деца с изявени дарби.

На днешното си редовно заседание правителството одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2014 година в размер на 216 000 лв. за финансиране на събори и фестивали на народното творчество.

Средствата са предвидени в централния бюджет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимна №32,

преди 9 години

Кой ти е казал, че олигархичните кръгове и техните слуги - управляващите, искат да задържат нашите деца в България? Защо са им умни млади хора - разсъждаващи и готови да действат разумно и целенасочено? За тях е по-удобно такива деца още от малки да се отвратят от родината си и щом навършат пълнолетие, да бягат надалеч от нея. После олигарсите и богатите чужденци, които са изкупили България, лесно ще се справят с *** и на тяхно място ще внесат покорни и работливи китайци и виетнамци.

32

Хайде без усукване!

преди 9 години

Пишете по-конкретно, бе!Ще се дават пари на родителите на 45 000 ***! А за какво ще бъдат използвани тези пари, това е друг въпрос. Все пак, нали тези хора гласуваха така, както им се каза. Редно е да получат под благовидна форма още бонуси от партията - кърмилница за едни и мащеха за други!

31

Анонимен

преди 9 години

Снимката е тотално сбъркана. 250те лева ще бъдат изпити в някоя кръчма . Да им дават но в училище . Като изпише тетрадката учителката му дава нова.

fallback