Снимка: БТА
fallback

До 22 часа снощи са събрани 615 000 лева от кратки телефонни съобщения с текст DMS VARNA на телефон 17 777 в помощ на пострадалите от навоеднието във Варна, съобщи БНР.

Oще по темата
Даренията от благотворителната кампания ще се използват само за подпомагане на пострадалите и връщане към нормалния им живот.

Няма да се харчат средства за възстановяване на асфалт например, посочват от Фондация "Помощ за благотворителността в България".

От събраните 70 000 по банкова сметка вчера около 6 хиляди са използвани за купуването на необходимите инструменти за доброволците.

В кампанията на Българския червен кръст с активирания кратък номер 1466 са събрани до момента над 120 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 9 години

Na *** li shte dadete parite? Ako e taka az ne davam.

27

Анонимен

преди 9 години

И аз не вярвам в компетентността на хората представляващи държавните институции, и по-конкретно да боравят далновидно с дарени пари, но пуснах доста повече смса на БЧК с надеждата, че ще помогнат на хората в останалите засегнати места. Относно Аспарухово грешките се оказаха много груби, незаконно изсичане на гори, незаконно строене на постройки, и дори някакъв военен водоем, и пълна апатия относно това.

26

Станишев

преди 9 години

Искам да направя парично дарение за пострадалите във Варна и Добрич, но искам да съм сигурна, че парите ми ще стигнат до български семейства а не ***. Някой ще ме посъветва ли как да постъпя. Хиляди Българи пострадали от природни бедствия през последните години чакат още да им се помогне а на *** държавата помогна. На държавни и общински *** вече не вярвам, моля кажете имате ли някакъв опит.

fallback