Снимка: архив, Булфото
fallback

Пет спешни миницентъра ще заработят в големите квартали на столицата от 20 юни. В тях ще дежурят денонощно екипи от лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари и шофьори, които ще работят с не по-малко натоварвания от колегите си в централата на Спешната помощ в столицата.

Това съобщи за „Монитор” временно изпълняващият длъжността директор там д-р Александър Златанов. По една линейка ще бъде зачислена на изнесените звена в Студентска поликлиника, бившата Окръжна болница, кв. „Надежда”, комплекс „Люлин” и Пета поликлиника. Тя ще е на разположение за превозване на пациентите до болниците. Имаме готовност да изпратим осигурим и по 2-3 коли там, ако се налага, увери д-р Златанов.

Oще по темата
Въпросните центрове бяха открити през миналата година от кмета Йорданка Фандъкова. Оттогава до сегаобаче те не работеха, тъй като в столицата нямаше достатъчно спешни медици.
Д-р Златанов заедно с комисия лично е проверил дали тези центрове разполагат с достатъчно апаратура и обзавеждане.

По думите му те са снабдени с всичко необходимо и могат да започнат работа. Спешната помощ в тях ще поемат лекари от болниците, които също започват работа от 20 юни на втори трудов или на граждански договор в спешния център. От идния петък те ще бъдат включени в графиците за дежурства наравно с останалите си колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Да, бе, да

преди 9 години

До АнонименАбе, вие верно не сте добре! С какво си е свършила работата? Че е срязала лентата? Кой дава парите? Общината или здравното министерство, а? Оказа се, че са искали от общината пари от здравното министерство, за да има такива центрове. Ясно ли ви е? Фандъкова е там единствено, за да преразпределя пари по големи проекти. Не е за да върш работа. Четете, осведомете се, а после пишете!

2

Анонимен

преди 9 години

Как можа госпожа фандъкова Даго направи

1

Анонимен

преди 9 години

Ами Фандъкова си е свършила работата както винаги, но правителството дреме една година

fallback