Снимка: архив, Булфото

Пет спешни миницентъра ще заработят в големите квартали на столицата от 20 юни. В тях ще дежурят денонощно екипи от лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари и шофьори, които ще работят с не по-малко натоварвания от колегите си в централата на Спешната помощ в столицата.

Това съобщи за „Монитор” временно изпълняващият длъжността директор там д-р Александър Златанов. По една линейка ще бъде зачислена на изнесените звена в Студентска поликлиника, бившата Окръжна болница, кв. „Надежда”, комплекс „Люлин” и Пета поликлиника. Тя ще е на разположение за превозване на пациентите до болниците. Имаме готовност да изпратим осигурим и по 2-3 коли там, ако се налага, увери д-р Златанов.

Още по темата
Въпросните центрове бяха открити през миналата година от кмета Йорданка Фандъкова. Оттогава до сегаобаче те не работеха, тъй като в столицата нямаше достатъчно спешни медици.
Д-р Златанов заедно с комисия лично е проверил дали тези центрове разполагат с достатъчно апаратура и обзавеждане.

По думите му те са снабдени с всичко необходимо и могат да започнат работа. Спешната помощ в тях ще поемат лекари от болниците, които също започват работа от 20 юни на втори трудов или на граждански договор в спешния център. От идния петък те ще бъдат включени в графиците за дежурства наравно с останалите си колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase