Съпругът на Елизабет Тони (ляво), бащата Еленко Найденов (до Тони), Снимка: TV 7

На съпруга на починалата преди два дни фотографка Елизабет Димитрова - Тони, му прилоша в студиото на TV7.

Той беше гост, за да коментира нелепата смърт на съпругата си, която почина в столичния квартал "Надежда" в очакване на линейка.

Трагедията се случила след абитуриентско тържество. Тръгвайки си от бала, Елизабет припаднала до колата си. Въпреки че близките й веднага звънят на "Бърза помощ", линейката закъснява с 55 минути, което се оказва фатално, и жената почива.

Още по темата
От Министерството на здравеопазването съобщиха, че линейката е пристигнала на 18 минути, а не за 55, както твърдят очевидци. По случая министър Таня Андреева е наредила проверка, която ще бъде извършена от Изпълнителна агенция "Медицински одит" за забавянето и за липсата на дефибрилатор в колата.

В телевизионното студио днес присъстваха още майката на почернения съпруг, бащата на починалата фотографка и приятел на семейството. Тони видимо се чувстваше зле и трепереше, а бащата на Елизабет Еленко Найденов обясни, че вчера на зет му също му е прилошало и са звъняли 5 пъти на телефона на "Спешна помощ", а те са прехвърляли обаждането.

В един момент съпругът се почувства още по-зле и излезе от студиото, придружен от приятеля си Младелин Димитров. От TV7 подадоха сигнал до "Спешна помощ" и в момента чакат линейката да дойде. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase