Снимка: Reuters
fallback

Близо 50 000 румънци и българи са кандидатствали за работа във Великобритания през първите три месеца на годината, пише британският в. "Дейли мейл" в материал, озаглавен "Истината за румънските и българските имигранти е разкрита".

34 900 румънци и 10 445 българи са се регистрирали за национални осигурителни номера през януари, февруари и март. Новите статистики силно подкопават твърденията от миналата седмица, че броят на румънските и българските работници във Великобритания е спаднал през първите месеци на тази година, коментира изданието.

Всекидневникът напомня, че според данни, публикувани от БиБиСи и други медии, през март е имало с 4000 румънски и български работници по-малко в сравнение с януари. Според изданието цитираните данни от проучване на Националната статистическа служба са неточни. Данните от Националния осигурителен номер, които предоставят точен отчет за всички лица, кандидатствали за работа в страната, показват съвсем друга картина при публикуването си в четвъртък, в деня на европарламентарните избори (във Великобритания -
бел.ред.), посочва изданието.

От 1 януари 2014 г. отпаднаха трудовите ограничения за български и румънски граждани, което предизвика опасения във Великобритания от масова имиграция на работници от тези две страни.

Евроскептичната и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) постигна историческа победа на местните избори във Великобритания, които бяха произведени едновременно с тези за Европейски парламент в четвъртък.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 10 години

младежи,съвсем сериозно проучете и се ориентирайте към ПАКИСТАН,много ИТАЛИАНСКИ младежи вече са отишли там да работят,казват че били в прогрес като КИТАЙЦИТЕ, съвсем сериозно.не се майтапя.

56

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 37В Русия климатът е отврат. Затова не ходят хората. Нека да беше някъде по на юг щеше да мълчиш като шаран. И заплатите им са в пъти по-добри и ако знаеш езика и си с пипе ще те вземат навсякъде. Не само това, ами и все още ни смятат за приятелски народ и се отнасят с нас добре. Просто при тях дългата изолация, която им налага запада открай време им се отразява на мисленето и единствено в това отношение могат да се променят. Но... *** на запад не иска това. Причини много.

55

Анонимен

преди 10 години

Аз в тая ислямска дупка Англия нямам намерения да стъпя и след 100г.

fallback