Таня Андреева. Снимка: БТА
fallback

Няма никаква опасност от 1 юни част от българите да останат без личен лекар, увери в Пловдив министърът на здравеопазването Таня Андреева. Договорите с общопрактикуващите лекари се сключват за срок от една година, това означава, че те ще продължат да изпълняват дейността си, допълни Андреева.

По-рано днес бившият здравен министър от правителството на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че от 1 юни над 1 милион българи ще останат без лични лекари, защото здравният министър не е внесла промени в Закона за здравето, с което да се удължи срокът за придобиване на специалност "Обща едицина“ от страна на джипитата.

Крайно време е хора, които не разбират от здравеопазване, да спрат да го коментират и да внасят допълнително напрежение сред медицинското съсловие и пациентите, заяви министър Андреева, цитирана от БТА.

По думите й срокът за придобиване на специалност ще бъде удължен с още 5 години. Вече е внесено предложение за промяна на закона и то предстои да бъде гласувано от Народното събрание.

Водим преговори с ректорите на медицинските университети от тази есен да се въведе дистанционно обучение за придобиване на специалност, съобщи министър Андреева.

Така лекарите ще може да се специализират, без да напускат практиката си. Задължителната специалност по обща медицина трябва да бъде придобита от общо 700-800 лични лекари в цялата страна, уточни министър Таня Андреева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 години

Е как ще останат без лични лекари. Да бе би да са свършили мераклиите да взимат по 2-3 000 лв без много напъване.

16

Анонимен

преди 10 години

Вчера писахте че има днес па нема аре да намерим средата сега

15

тиква

преди 10 години

Що те оплаквате че ви окрадохме.Нали като си върнем властта утре че ви крадем още по ама че ви и тупаме милиционерската за дето пишете такива постове че сме краднали.

fallback