Опечалената Евелина на погребението на детето си, Снимка: Булфото

За малтретиране и убийство на деца трябва да има смъртно наказание, категорична бе Евелина Великова, майка на 8-годишната Александра, която бе убита по особено жесток начин в началото на април в Поморие. То трябва да бъде публично, за да служи за назидание, заяви тя в първото си интервю след трагедията пред Нова телевизия.
 
Александра изчезна на 10 април, след като не се прибра от училище. Първоначално властите смятаха, че детето е отвлечено за откуп. 26 часа след това стана ясно, че 8-годишното момиченце е убито от живеещата в същия вход Атанаска Георгиева.Тя пренощувала с трупа на детето и не е напускала таванското помещение, в което живеела под наем. Атанаска посочила, че мотив за действията й бил, че първокласничката обидила децата й.

Още по темата
Почернената майка заяви, че винаги е възпитавала Александра да бъде добра и отзивчива.

„Тя винаги успяваше да утеши всички, с дума, с прегръдка. Беше много слънчево и отдадено дете. Винаги се застъпваше за другите“, разказа Евелина, която едва скриваше сълзите си пред гроба на детето си.

Тя сподели, че 40 дни след ужасната трагедия денонощно се опитва да си обясни изключителната жестокост към дъщеря й. Тя заяви, че не са имали никакви взаимоотношения с Атанаска Георгиева, само са се срещали по стълбите.

Как може да съществува толкова много злоба накуп? Това не е нормално, не е инцидент, не е нещастен случай, заяви опечалената майка. Тя не пожела да коментира разследването, което все още не е приключило. 

За да бъдат избегнати подобни случаи в бъдеще, Евелина обмисля възможността опазването живота на българските деца да стане нейна кауза.

От прокуратурата в Бургас обясниха, че все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза на задържаната за жестокото убийство Атанаска Георгиева.

Експертното мнение трябва да даде отговор дали жената е вменяема и дали може да отговаря за действията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase