Таско Ерменков. Снимка: Булфото, архив
fallback

ЕРП-тата са надписвали по 20 лева на месец на домакинство, изчисли пред Нова телевизия депутатът от БСП Таско Ерменков, който е член на парламентарната комисия по енергетика.

Oще по темата
„850 милиона са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата. Разделени на 1 милион потребители за 4 години, значи, че всяко домакинство всеки месец е плащало по 20 лева неправомерно на ЕРП-тата”, обясни той.
 
Според него има нарушения, които трябва да бъдат санкциониране, а глобите не трябва да се отразят върху цените на тока за потребителите.

По думите му одит на дружествата не е правен от 2008 година до 2012-та. „Ако се отнемат лицензи, причината ще е нарушения”, заяви Ерменков.

Според него качеството на доставяната услуга е лошо.  Като пример той посочи софийското село Лозен, където токът спира през три часа.

Социалистът беше категоричен, че проверките на ЕРП-тата не са свързани с предстоящите избори.

„Случаят с ЕРП-тата е показател дали след толкова много години върховенството на закона ще бъде приложено.Числата не са плод на една седмица работа и едва ли можем да свържем дейността на ДКЕВР с изборите”, коментира Ерменков.
 
Депутатът отхвърли и обвиненията, че лобира в интерес на „Газпром” със законодателните промени за „Южен поток”, с които се регламентира понятието „морски газопровод“.
 
„Няма писмо от „Газпром”, с което да ни се казва да вмъкнем законодателен текст. Залагам и чест, и име, и кариера, че в света такова писмо не съществува, изглеждаме ли малоумни депутати, за да не установим, че има правна дупка за газопроводите, обсъдили сме ги с Министерство на икономиката и енергетиката”, уточни Ерменков.
 
„Имаме морска част на тръбопровода, която свързва руския бряг с българския. Всеки, който докара газ тук, ще има достъп до приемната станция”, заяви той.
 
И обясни, че морската част на газопровода е отделена, а за останалата част на тръбата са дали възможност на комисар Йотингер да води преговорите с Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Анонимен

преди 9 години

Не си мислете, че като изгонят тези, при другите ще плащате по 5 ст за квч. енергия. Кой ще покрива кражбите на тока в *** квартали и махали, а и в българските. След това има и технологични загуби.

168

ддт

преди 9 години

mediapool.bg/sanktsiya-ot-12-mln-liri-za-eon-vav-velikobritaniya-za-izmameni-klienti-news220324.html

167

колио

преди 9 години

До 170 8% са огромни загуби а 30% неверояттниПример ако средното растояниеза пренос в бьлгария е 200км и имаме 30% загуби това е всеедно една авто цистерна да прекара 20 тона нафта от бургасдо софия и пьтюм да игори 12 тона нафта а на практика расхода на тира е около35 на 100 при този товар или около 140 литра .А автомобилния трансповт е най скьпия след авиацията а тръбата и жицата са транспортите с най малки загуби.А ЕРП тата сменят само електромери все едно да си смениш километража

fallback