Снимка: Булфото, архив
fallback

Сдружение "Възраждане" внесе жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу Българския хелзинкски комитет заради "пазара на ромски булки".

Недоволството на сдружението е провокирано и от факта, че през март е пратило писмо до БХК да обърне внимание на търговията на момичета, които се продават на специално организирани пазари, но от комитета не са отговорили.

„Ние обърнахме изрично внимание на Българския хелзинкски комитет върху факта, че в нашето общество един конкретен етнос постоянно практикува абсолютно недопустимата практика в една държава-членка на Европейския съюз в 21 век - а именно на извършваната продажба на момичета, включително и непълнолетни, за булки. Това се извършва ежегодно на т.нар. „пазари за булки” на жени и непълнолетни момичета, за „оглед”, „отправяне на предложения” и „закупуването” им“, алармират от сдружението.

Според представителите му това е в разрез с Наказателния кодекс, Конституцията, Закона за борба с трафика на хора.

БХК негласно подпомага представителите на този етнос да стоят капсулирани и да не могат да се социализират в модерното българско обществото, а вместо това да практикуват варварските си обичаи - т.е. биват подложени на пасивна дискриминация, пише в жалбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

езичник

преди 9 години

бхк въобще не е български а ционистка организация целяща разцепление на хората и гражданска война на етническа основа. тия трябва да бъдат съдени в хага и забранени. а лидерите им в затвора.

8

попа

преди 9 години

До 2: пич, ти сериозно си се объркал. Продажбата под формата на "обичай" на човешки същества, които да се плодят малолетни и да взимат детски надбавки, докато майка им още взима за тях, следва да се прекрати. Ако ще и самия премиер да бъде даден на Комисията за защита от дискриминация. Нормално е като са били сезирани БХК и не са реагирали, да ги почнат тях. Иначе когато дават изявления, им се обръща внимание нали?

7

Анонимен

преди 9 години

В Русия отдавна забраниха всички НПО с чуждестранен произход на капитала ,а тук още се чудим какво да правим ! Там нещата се пооправиха, тук стават по-зле..Питам се защо?!Писна ми да ме надзирават и поучавата разни *** и сбърканяци,*** и гей-активисти,платени клакьори идр.Нямаме ли закони или ги спазваме дпоред случая?!

fallback