Снимка: Булфото, архив
fallback

Кадри от църковен брак се оказаха в предизборен клип на „Атака“, без обаче семейството да е давало разрешение за това.

Антоанела и Даниел Беловарски са сключили брак през октомври 2012 г. и са качили кадри от църковната церемония в Youtube, а скоро се е оказало, че част от видеото е използвано в предизборен клип на националистическата партия.

„Не сме почитатели на „Атака" и не членуваме в нито една политическа партия. Не сме давали съгласието си клипът с нашата сватба да се използва за предизборна агитация”, обявиха и двамата по Нова телевизия.

Беловарски призна, че клипът, който е качил, има посещения от цял свят.

„Дядо Тихон ни венча от „Александър Невски“ и той ми се обади, за да каже изрично, че е против неговото участие в клипа и него никой не го е питал“, обясни потърпевшият.

Семейството заяви още, че са много са разстроени и това разваля техния имидж. „Сега хората ще си помислят, че сме фенове на „Атака”, и ще се отдръпнат от нас”, каза Даниел.
 
„Все още търсим кратък път, за да защитим правата си, още сме в диалог с юристи. Съветват ни да заведем дело, тъй като това може да ни вреди дълги години наред”, казаха още те.
 
Двамата бяха категорични, че и пари да са им предлагали, е нямало да участват в предизборния клип на „Атака”.

„Не знам колко време и години ще ни трябват, за да изчистим името си”, добавиха те.
 
В същото време авторът на клипа Николай Никифоров призна, че „Атака“ няма никаква вина в случая, защото  партията е само поръчител.

„Хората са в правото си, първоначално тези кадри се избраха само за да се види посоката, в която ще върви клипът, става въпрос за чисто човешка техническа грешка от стрес, умора, кратки срокове“, уточни той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

НеБезХаберен

преди 9 години

Нека многоуважаваните избиратели се замислят над следното:1. ПП АТАКА е ЗА "християнските ценности", а в съшото време повече от година вече е ПАТЕРИЦА НА ДПС...2. ПП АТАКА се имат за ултра-десни, а подпират БСП и празнуват двевети май на Червения площад пред Кремъл...

63

Ники

преди 9 години

Излагат се тези хора,сега на всички е ясно,че го правят запари и да ги дават по телевизията. Смятам,че с това повече се злепоставят,от колкото смятат,че са злепоставени в клипа.

62

тя

преди 9 години

Не мога да разбера "Атака" що прави реклама на тия?

fallback