Снимка: Impact Press Group
fallback

Скандалът с оскъпяването на оградата на границата с Турция приключи, след като военният министър е издал заповеди за наказания - "от забележка" до "предупреждение за уволнение", съобщи "Труд", позовавайки се на Министерството на отбраната.

На този етап не е ясен броят и имената на наказаните.

Oще по темата

Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка за да се установи как цената на съоръжението е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.

Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи Ангел Найденов и Цветлин Йовчев да предоговорят цената и да накажат виновните.

Първоначално Найденов обяви, че ще накаже 4-ма генерали, 3-ма полковници, подполковник и цивилен служител.

Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

Същевременно министърът заяви, че също е факт, че няма сериозни отклонения, които да опорочават изпълнението на отговорността, с която бяха натоварени Сухопътните войски, респективно МО.

Нямаме от какво да се срамуваме, в това число и аз лично, коментира тогава Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

БГ

преди 10 години

ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ !И нали имаше събрани подписи и за разни промени? Защо не се действа? Защо и журналистите не пишат по темата? Да не са под феса на ДП (кой го предложи?), т.е.ДПС.

34

ОГРАДА

преди 10 години

Цялата граница с ограда - както преди. За да не може вече никой да я преминава свободно и да се пише "бежанец". И съм съгласен - преминалите нелегално да се връщат обратно веднага, а не да се оставят в България.

33

Анонимен

преди 10 години

По този начин ,си намират извинение за да не се постой ограда ,защото имат такова нареждане от Ердоган. Българските политици заробиха Бългаия ,направиха ни роби във собствената ни държава

fallback