Снимка: Булфото, архив
fallback

Изключително интензивен е трафикът към София и големите областни градове в края на последния почивен ден от великденските празници. От "Пътна полиция" създават организация за оптимално пътуване, съобщават от МВР.

Задръстване има на автомагистрала "Хемус" в посока София, съобщава "Фокус".  Колони от автомобили има във всички пътни платна, включително и аварийната лента.

Задръстването започва от началото на тунела "Ечемишка", през тунел "Витиня” и стига до виадукта "Бебреш", който в момента е в ремонт.

От АПИ припомнят, че за да бъде облекчен трафикът ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока Варна - София при виадукта „Бебреш".

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин, освен АМ "Хемус", могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София, както и пътя София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.

Засилва се и движението по магистрала "Тракия" от Пазарджик в посока София. На 67-ия километър е и критичният участък с ремонтни дейности. При засилен трафик в посока Пловдив - София преди 67 километър ще бъде въведен обходен маршрут при пътен възел „Церово".

В следобедните часове се засилва и трафикът на българо-гръцката граница и движението в посока София. В ранния следобед инцидент с автобус с футболни фенове предизвика затруднения в движението около Благоевград. Возилото с марка „Сетра“ се е ударило със "Ситроен" с македонска регистрация, като при инцидента няма сериозно пострадали.

Интензивен е трафикът и по пътя Симитли - Разлог - Гоце Делчев, натоварено е и в района на обходния маршрут от Кулата до Сандански. По данни на "Гранична полиция" от 12.00 часа до 16.00 часа българо-гръцката граница са преминали 7 000 МПС-та и над 25 000 души.

За улесняване на движението от АПИ припомнят, че от 14:00 до 20:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:

• път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
• път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
• път I-5 - Русе - Велико Търново;
• път I-8 – Пловдив - Харманли;
• път I-9 - Варна - Бургас;
• път II-99 - Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

A, demos

преди 10 години

bulgarskite pensioneri pak sa hodili pri marzelivite garci da gi gledat kak praznuvat Velikden?

161

Анонимен

преди 10 години

Софиянци се завръщат от родните си места.

160

Анонимен

преди 10 години

И аз съм в ИТ-то и заплатите са много високи в сравнение с нивото на заплатите в БГ. Интересно как тези дето все се оплакват, че София е пренаселена са все нископлатени бачкатори, безработни, разносвачи на пици и шофери на баничарки. И да ви успокоя да не се нервите такива и ще си останете. Все пак и на средната класа и трябва обслужващ персонал.

fallback