Капка Георгиева. Снимка: архив, БулФото
fallback

Само срещу две партии засега няма сигнали за злоупотреби с подписи, информира говорителят на ЦИК Цветозар Томов пред Нова телевизия.

В избирателната комисия са регистрирани 21 партии, а на 3 е отказана регистрация, но срокът за обжалване не е приключил.

Oще по темата
Томов съобщи, че към 19.00 часа снощи в ЦИК са подадени 210 оплаквания за злоупотреби с личните данни и подписи в подкрепа на партиите за предстоящия евровот. Той обаче не коментира партиите поотделно, за да бъдат поставени всички пред равни условия.

ЦИК ще поиска среща с прокуратурата и с Комисията за защита на личните данни. Подадените сигнали ще бъдат предоставени на всички институции, които имат право да налагат санкции.

Името на омбудсмана Константин Пенчев също се появи в списък на партия, регистрирана за евроизборите - основаната от Капка Георгиева Национал-демократична партия.

Според Георгиева трябва да се зададе въпросът кой има мотив да стане скандал. Крайната цел, по думите й, е хората да се откажат да гласуват.

"Срещу кандидатурата на Димитър Стоянов за евродепутат паралелно се събираше подписка и затова смятам, че това е провокация. Дискредитирането ни идва от конкурентна партия”, заяви Капка Георгиева.

Тя обясни, че една част от подписите са били събрани на принципа членовете на партията да се обърнат към своите семейства и приятели. „По този начин се получава списък, в който почти няма грешки. При подписите, събирани на улицата, се появава големия брак”, смята Георгиева.

"Не съм давал никакъв подпис“, заяви един от потърпевшите социологът Кънчо Стойчев, който се оказа вписан в подписката на "Съюза на комунистите в България”.

По думите му ЕГН-то на всеки един от нас е притежание на стотици места.

„Няма никакъв контрол, искат да ни снимат личната карта навсякъде и нямаме гаранция къде се предоставят данните от нея”, коментира Кънчо Стойчев. Според него е нужна промяна в законодателството по отношение на предоставянето на лични данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Нора

преди 10 години

До Монархист Сигурна съм , че едната от честните партии е ПП " Зелените " ! Те и на предишните избори се представяха много честно и достойно , но никой не обърна внимание на тези млади , интелигентни , непокварени и чисти момчета и момичета ! Все ги слагат в един кюп с едни други зелени .

22

Анонимен

преди 10 години

Всичко е заради супсидиите,,това е най стария начин да лапат от държавата

21

за Витков!

преди 10 години

Аз пък предлагам да се въведе и подобно проверка на гласувалите! Има ли те в избиратилния списък ,че си гласувал има ти го ЕГН-то. Тогава ще лъсне лицето на нашата "демокрация" ще се видят и мащабите на манипулациите на изборните книжа .

fallback