Евгения Банева. Снимка: Булфото, архив

Съпругата на бизнесмена Николай Банев - Евгения, която се кандидатира за независим евродепутат, се оплака, че „всички сме бедни в тази държава и бизнесът ни е беден“.

Пред bTV тя обяви, че заплатата й е 4000 лева, а като изпълнителен директор на голям туристически холдинг, какъвто е „Русалка тур“, на Запад заплащането било 10 000-12 000 евро.

Още по темата
„Аз съм образована жена, моите съученички, които не са в България, взимат около 12 хиляди евро, коментира Банева и се оплака, че колата й „Майбах“ вече е на 10 години.

„Работеща жена съм, денят ми минава в офиса, вечерите ми минават с децата, защото имам четири. Повече от шопинг съм напазарувала деца за тази държава“, каза още тя.

Според нея обаче не само тя обеднява с годините, защото и средната заплата в предприятията, в чието ръководството е, е по-ниска, отколкото преди четири години.

В подписката за регистрацията й като кандидат едва 7-8  от нейните служители са се включили.

„Когато започнах кампанията си, повечето вече си бяха дали подписите за някой друг, но ме подкрепят най-вече хора, с които съм работила през годините, и хора от бизнеса“, обясни Банева.

В кампанията си тя ще акцентира към подобряване на състоянието и на благосъстоянието на българските граждани.

„През годините на нашето членство в ЕС не бяха използвани достатъчно добре всички възможности. Има една лека нишка на евронихилизъм, хората остават с убеждението, че ЕС не допринася за тяхното благосъстояние”, посочи Банева.
 
Тя се оплака още, че реално бизнесът не получава пари от еврофондовете, освен ако не е близък до партия.

„Кандидатствали сме многократно и нямаме нито една одобрена програма, предполагам, защото не сме свързани с нито една от управляващите партии“, коментира Банева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase