Снимка: архив, БулФото

Вътрешна проверка започва в МВР след репортаж на „Господари на ефира”, съобщи Нова телевизия.

Историята – арестувано момиче е обвинено в нападение над полицай и в това, че е скъсало униформата му. Момичето отрича, а от предаването потвърждават нейната версия с видеоматериал, от който се вижда, че униформата може би е скъсана от самия полицай. 
 
Всичко започва на 15 септември миналата година, когато момче и момиче се прибират към домовете си покрай Първо районно в София. Момчето закачило един от автомобилите, паркирани наблизо. Трима униформени излизат и ги арестуват.

Полицаите вкарват момчето и момичето в районното. Повдигат им обвинения – на нея за хулиганство и за това, че е скъсала униформата на полицай Кристиян Стоянов.

От „Господари на ефира” обаче разполагат с кадри от камерите вътре в районното управление. На тях се вижда, че когато момичето е вкарано в районното униформата на полицая е здрава. Той влиза в стая и излиза два часа по-късно, вече със скъсана униформа.  

Шест месеца след ареста и обвиненията и само ден, след като от предаването излъчват записите от охранителните камери в районното, от МВР съобщиха, че по случая е образувана проверка. Инспекторатът във Вътрешното министерство ще изяснява кой крив, кой прав и кой е скъсал униформата на полицай Кристиян Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase