Генка Шикерова. Снимка: БулФото
fallback

Общ преглед

Колеги журналисти подкрепиха днес Генка Шикерова от bTV на протест пред Министерството на вътрешните работи.

Конкретният повод за недоволството е поредният палеж на автомобил на журналистката. Протестът под надслов "Да се ядосаме днес. Утре може да е късно!" беше организиран в социалната мрежа Facebook.

Oще по темата
Повечето от събралите се колеги днес настояваха за бързо разследване, както и за повече резултат от работата на вътрешното министерство при разследвания на нападения срещу журналистите.

"Вълнувам се от подкрепата. Трогваща е тази солидарност на колегите дори от конкурентни медии. Дойдох не защото нещо се е случило с мен, а защото проявата е принципно срещу посегателствата срещу журналисти", каза Генка Шикерова.

В крайна сметка среща с ръководството на МВР не се състоя.

Малко след началото на протеста парламентарният секретар на вътрешния министър Цветлин Йовчев - Тодор Пройчев, дойде при протестиращите журналисти. Той предложи група от десет души да се качат на среща с вицепремиера, с директора на националната полиция Тодор Гребенаров и с началника на СДВР Ивайло Спиридонов.

Присъстващи коментираха обаче, че би било редно министърът на вътрешните работи да излезе при тях.

Вътрешният министър коментира случая от парламента, където заяви, че такъв тип престъпления се разкриват изключително трудно в целия свят.

Пловдивски журналисти също се обявиха в подкрепа на Генка Шикерова. „Осъждаме всеки акт на насилие, особено когато той е насочен срещу свободата на словото”, се казва в декларация, която е адресирана до министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Бранник

преди 10 години

Генка просто копира господарите си. Поръчала е да и запалят колата и сега се прави на жертва.

48

Анонимен

преди 10 години

Кой подкрепя тия бе... Това направо е пълен бардак, джурналистите вече се имат за по-големи от държавата.... Но.... Така ще е, народа им вярва те си папкат от политиката.... и така до края на света. "Кой назначи Пеевски" ее да, а "Кой назначи Борисов" еее това не питай. Е защо? Да не би единият да е по-малко престъпник от другия?

47

Анонимен

преди 10 години

А народа не ви подкрепя и не му пука защото вие сте антибългари,лапате хиляди лева заплати и не защитавате националния интерес.на обикновения човек не палят колата а на вас ви ги палят щото си го заслужавате.Стига сте облъчвали народа с тази американска телевизия.Долу бтв

fallback