Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров е извикал на съвещание в прокуратурата всички, работили по делата за палежите на  автомобилите на журналистката от bTV Генка Шикерова и по взрива на колата на Сашо Диков от 2011 г.

Неприятно е, че МВР и прокуратурата се явяват само регистратори на подобен тип престъпления, коментира Цацаров и допълни, че ако ще се продължава така, "в тая страна за тая цел има статистически институт".

Крайно време е да се събудим, защото спящи прокурори и спящи директори на областни дирекции водят до това да сме регистратори, каза Цацаров.

Още по темата
В нощта срещу сряда автомобил на Генка Шикерова отново беше опожарен, след като това се случи и през септември миналата година. Извършителите не са разкрити, не са ясни и мотивите им.

По случаите с палежите на съвещанието ще се преценява адекватни ли са били действията на разследващите и направено ли е всичко необходимо, както и налице ли са предпоставки за спирането им, разясни Цацаров и декларира, че ще има "пълно наблюдение на делата". 

В прокуратурата е извикан и окръжният прокурор на Враца по случая с кмета на село Галиче Ценко Чоков, след като в медиите се появиха репортажи, че синът му и негова компания всявали страх с побои и заплахи.

Прокуратурата не се чувства обидена заради това, че издигнатият от нея кандидат за главен съдебен инспектор Атанас Гебрев не е номиниран за надпреварата в парламента. По-важно е да има избран кандидат, изтъкна Цацаров.

Миналата седмица прокуратурата е внесла отново в съда върнатия преди време обвинителен акт за незаконно напечатаните бюлетини в Костинброд, съобщи още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase