Снимка: Булфото

Посегателството над журналист е директна заплаха към цялото българско общество, се чете в позиция на bTV Media Group във връзка с втория умишлен палеж на автомобил на водещата на сутрешния блок на телевизията Генка Шикерова.

Както Dnes.bg съобщи, колата е запалена около полунощ, а първият сигнал на телефон 112 е подаден минути след 00:00 часа. Първи съседите от блока в квартал „Гео Милев” виждат огъня и веднага подават сигнал в пожарната.

В открито писмо ръководството на телевизията изразява искрената си съпричастност и подкрепа към знаковия журналист на bTV и нейните близки.

"Това не е първият случай на нападение и агресия към журналист от bTV в последните месеци. Медията ще предприеме всички необходими действия, за да изпрати ясно послание към лицата, които проявяват агресия над журналисти. Продължаваме да търсим истината! Днес, повече от всякога", категорични са bTV.

От медийната група посочват, че ролята на журналиста е да бъде критичен и да задава всички въпроси, за да защити обществения интерес.

"Само по този начин медиите могат да изпълнят функцията си на четвърта власт, на която българските граждани да могат да разчитат. В същото време ние разчитаме, че полицията, следствието и прокуратурата ще изпълнят своята функция и ще изправят пред съда извършителя на поредното посегателство върху наш колега", се чете в позицията на bTV Media Group.

Оттам благодарят на всички зрители, журналисти и приятели, които изразяват подкрепата си към Генка Шикерова.

"Екипът на bTV призовава цялата общественост и медии да обединим усилия, за да не остане неразкрито поредното престъпление, което застрашава най-ценното - човешкия живот", завършва посланието на медийната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase