Снимка: мРепортер

Волейболистът Любо Ганев потвърди, че едната от колите, паркирани на инвалидно място в столичен мол, е негова.

Само преди дни в секцията на Dnes.bg "мРепортер" Армен Агапян публикува снимка, под която беше написал, че двете паркирани луксозни возила са на Любо Ганев и на шефа на транспортната комисия в Столична община Радослав Тошев.

Тошев днес отхвърли твърдението едната кола да е негова, но Ганев си призна, че на 17 март вечерта е бил в столичен мол.

"Паркирах там колата си около 22.30 часа и отидох с приятели да поиграем... "Не се сърди, човече", обясни той пред bTV.

На въпрос защо е спрял на специално обособеното за инвалиди място, волейболистът посочи, че често спира на тях, тъй като са по-широки, а на другите му е трудно да излиза от колата си, защото е "голям човек".

"За да мога да вляза и изляза от колата, трябва да си отворя вратата изцяло, защото, както знаете, съм голям човек. Паркоместата за инвалиди са широки. За съжаление, повечето от останалите паркоместа са тесни. Предупредих охраната, даже имаха телефона ми, ако на някого му пречи или има нужда, да звънне и да я преместя", коментира Любо Ганев.

Той оспори разписаната в закона глоба от 200 лева за паркиране на място за хора с увреждания без карта за инвалидност.

По думите му в моловете, магазини, кина и хипермаркети Столичният общинският съвет е разпоредил определен процент за инвалиди, но те били само пожелателни.

Според Ганев в този мол има достатъчно места за инвалиди и не е заел единственото празно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase