Менда Стоянова. Снимка архив: Булфото

ГЕРБ разкритикува управляващите заради решението на правителството да даде добавки към пенсиите за Великден. Според депутата Менда Стоянова от опозицията това е „предизборно залъгване”.
 
"От няколко дни по медиите върви реклама на правителството и това са великденските надбавки, аз бих го нарекла предизборно залъгване”, коментира тя, след като вчера Министерският съвет реши, че всички пенсионери ще получат допълнително пари, но те ще са различни според размера на пенсиите.

Още по темата
"Великденската добавка ще струва общо 57,7 млн. лв. и те щели да дойдат от допълнителни икономии в централния бюджет, но не стана ясно точно какви икономии”, упрекна още Стоянова.
 
Според нея средствата ще дойдат от парите на работещите хора и те ще са тези, които ще платят цената за „тази социална политика”, защото финансите за надбавките не са заложени в бюджета за Държавното обществено осигуряване. „Това е предизборно пазаруване”, настоя Менда Стоянова.

Тя добави, че ГЕРБ не е против вдигането на доходите на възрастните хора, но за това трябва да има икономически растеж, пенсионна реформа и приходните агенции да имат висока събираемост.
 
Според нея в тригодишната програма на правителството е записано, че ще се замразят парите за майчинство и останалите социални плащания , но в същото време пенсиите щели да се вдигат всяка година с по 70 лева.
 
Това обаче означава, че ще се разшири още повече ножицата между най-големите и най-малките пенсии, упрекна още депутатът от ГЕРБ.

По-рано днес социалният министър Хасан Адемов заяви, че ергийните помощи, майчинските и детските надбавки няма да се замразяват до 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase