Снимка: МВР
fallback

Екипи на жандармерията влязоха в малките населени места, за да се борят с битовата престъпност.

„Действията на полицията обаче не са заради внесения вот на недоверие към правителството”, съобщи на пресконференция в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Части на жандармерията ще охраняват с местните патрули селата в различните региони. Това се прави, за да бъде намалена битова престъпност, която ескалира в последните месеци. 

„Това не е някаква акция с провеждане на оперативни следствени действия, а ние просто изпращаме повече сили там, където е необходимо”, обясни главният секретар на МВР.

Oще по темата
МВР удари и нова група за телефонни измами. Арестувани са 16 души, които са мамили жертвите си по познатия сценарий с пострадал при катастрофа роднина.

„Пресечена е една схема, която оказва доста тревожно въздействие върху измамените лица, остава у тях доста последици и негативни въздействия върху обществото”, коментира още Лазаров. 

В хода на операцията са иззети над 70 телефона и СИМ карти. Механизмът на измамите започва да се променя, като използват нови внушения. От прокуратурата и МВР отчитат, че телефонните измамници са станали големи психолози в опитите си да убедят своите жертви, че трябва да дадат определена сума пари, като плачат по телефона. 

Окръжна прокуратура е получила копие на скандалните записки на Кирил Рашков-Цар Киро, в които са записвани имена на политици и данъчни, както и конкретни суми срещу имената им. 

„Очакваме до 10 дни да получим тефтера и да разследваме информацията в него”, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Въпросът къде се намира в момента оригиналното тефтерче остава неясен, защото прокуратурата е изпратила официални запитвания за местонахождението му до всички институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

rustam

преди 10 години

Направо да им повярваме

78

ХА ХА

преди 10 години

Ще се борят с жаднармерия с престъпността?! Ха ха, все едно престъпността стои строена и ги чака на бойното поле! Смешници, пак акцийки за заблуда на хората, че уж се върши нещо! Само ще потрошите още пари, това е! Престъпността няма нужда от войска срещу нея, просто трябва законите да такива, че да не си помислят даже да ги престъпват, и да се прилагат! Тя цялата полиция не си върши работата, те жандармерия ще пращат? НЕКАДЪРНИЦИ! ОСТАВКА!!!

77

муспи

преди 10 години

Другари, това е за пред тълпата, аз предлагам да повишим десеторно пособията за да ги направим на европейско ниво, което ще освободи ромите от грижа за насъщния и ще се съсредоточат в образованието си. Това от своя страна ще създаде средна класа в България, която ще я изведе а нивото на турция. Ще се пречкат до последно издихание бугарите! Това няма да го допуснем! На борба с класовия враг другари!

fallback