Снимка: БТА

Общ преглед

Около 100 души се събраха на протест на площад "Независимост". Протестиращите обявиха, че тази вечер са се събрали на протест срещу увеличението на депутатските заплати и срещу това, че те не са замразени.

Към тях се присъединиха Ранобудните студенти. Те носят плакати на политически лица с надпис (NOT)WANTED. Протестиращите носят български знамена и знамето на ЕС. Те скандират "оставка".

Малко по-късно протестиращите се насочиха към централата на БСП на ул. Позитано“. Там те скандират „оставка”. Недоволните развяват българското знаме и това на Европейския съюз. Представител на Ранобудните студенти развя тяхното жълто знаме.

Полицейското присъствие е засилено в района. Образуван е кордон около сградата на БСП. На място има и полицейски автомобил.

Пред сградата на Народното събрание също има събрали се протестиращи срещу правителството.

По-късно протестиращите отидоха пред Ректората на Софийския университет, където за кратко блокираха движението. Протестиращите се придвижиха дотам по бул. „Васил Левски”. Те скандираха „ мафия” и „оставка” , бият барабани и развяват българското и европейското знаме. При преминаването си по ул. „Граф Игнатиев” протестиращите са призовавали гражданите да се включат в протеста с думите: „Протестът е за вас, елате при нас”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар