fallback

Общ преглед

Ректорът на Софийския университет професор Иван Илчев няма намерение да подава оставка заради новата окупация на Алма Матер. Днес той се срещна със студентите, окупирали тази нощ висшето учебно заведение.

Новите окупаторите настояват за оставка на правителството на Пламен Орешарски, както и на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев.

По думите на Илчев вътре в СУ има не повече от 10 души, от които не всички са студенти в Софийския университет.

Тези десет души ли. Недейте така, моля ви. Имаме общо събрание през март. В правомощията на общото събрание, това е по правилника на университета, е това да стане на общото събрание, обясни Илчев защо няма намерение да подава оставка.

По думите му единият от студентите, с които е разговарял, е завършил университета преди две години. Тоест не е студент, другият е учил в Англия и само един, всъщност, се оказа, че в момента е магистър в Университет, коментира Илчев, цитиран от БНР.

В момента това, което се прави, е реално шантаж, който си играе със съдбата на хиляди студенти, тъй като в момента започва сесията. От понеделник започват очните занятия на студентите - задочници. Има занятия усилени за студенти по "Еразъм", тоест за чужденци, недоволства Илчев.

Междувременно пред сградата група студенти и преподаватели изразиха недоволството си от новата окупация. Те бяха дошли за да проведат лекциите, отложени от предишното блокиране на учебния процес. Според преподавателите новата окупация няма основание.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 10 години

Млади хора, гледайте си изпитите сега. Интелигенцията е тази, която трябва да поведе, Както е във всички нормални държави. Нашите къде се изпокриха пак?

74

Анонимен

преди 10 години

Тъй и тъй сме за смях и подигравки пред целия свят, поне да помислим за един грандиозен процес : "Народът срещу държавата" ! Може да спрат да ни гледат сеира от ЕС и да се опитат да ни помогнат с по-твърди мерки? Имат силата и инструментите.

73

Народът е безсилен

преди 10 години

Софийският университет обаче не е място за протести. Започва сесията и не може да се провалят усилията на студенти и преподаватели, не може да се губи годината. Видя се, че правителството изобщо не се стряска от подобни действия. Нито исканията на протестиращите в началото на годината, нито тези на студентите бяха взети под внимание. Монополите продължават да издевателстват, виждате какви са последните сметки за парно в София, при температури рекордно високи. И докладите на ЕС са без полза.

fallback