Папазов провери жп участъка Михайлово - Стара Загора. Снимка: БТА
fallback

От две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура ще предложи министърът на транспорта Данаил Папазов.

Папазов обяви това в Стара Загора по време на инспекция на железопътното трасе „Михайлово - Калояновец".

Предложението идва, след като в събота дерайлира товарен влак с 18 вагона между гарите Яна и Мусачево заради кражба на скрепителни елементи. То ще бъде внесено до дни в ресорната комисия в парламента.

Oще по темата
В момента се работи по установяването на извършителите на кражбата, съобщи днес министърът.

Според него извършеното в събота е терористичен акт, тъй като, ако е пътувал пътнически влак, щеше да има човешки жертви.

По-рано днес инж. Неделчо Спасов, ръководител на инспекция „Безопасност на превозите" от Националната компания „Железопътна инфраструктура", съобщи, че разходите около дерайлиралия влак между гарите Яна и Мусачево ще възлязат на близо половин милион лева.

Папазов обясни, че кражбите на елементи от инфраструктурата се разкриват все по-трудно, защото извършителите намират начин да ги претопят, преди да предадат материала в пунктовете за вторични суровини.

Генералният директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Милчо Ламбрев допълни, че дори в нощта след инцидента отново са констатирани кражби на скрепителни и други елементи.

В момента чл. 340 от Наказателния кодекс предвижда от 5 до 15 г. лишаване от свобода за този, който повреди подвижен железопътен състав или железен път, въздухоплавателно средство, автомобил, електротранспортно средство и др. и с това създаде опасност за живота на другиго или за значително повреждане на чужд имот.

Още за транспортния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Незнаен войн

преди 10 години

" В момента чл. 340 от Наказателния кодекс предвижда от 5 до 15 г. лишаване от свобода за този, който повреди подвижен железопътен състав или железен път"======================================Аз ли нещо не разбрах или министъра предлага по - леко наказание ?!

64

Лазарова

преди 10 години

БРАВО НА МИНИСТЪР ПАПАЗОВ!!!!!!!!!!!!! УЖ ЩЕШЕ ДА ИСКА ДОЖИВОТНИ ПРИСЪДИ ЗА ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ, А КАКВО СТАНА - ОТ 2 ДО 8 ГОДИНИ! НАЛИ СА ИМ ЕЛЕКТОРАТ МОЖЕ И ДА ГИ НАГРАДЯТ, А НЕ ДАЛИ ДА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА!!!!! БЕЗСРАМИЕ!!!!! ПРЕПОРЪЧВАМ НА МЕНЕСТЪРА ТОГАВА ПО-ЧЕСТО ДА СЕ ВОЗИ С ВЛАК И ДАНО ИМА КЪСМЕТ ДА НЕ Е ОПУСТОШЕН ЖЕЛЕЗНИЯТ ПЪТ. КАТО РУСКА РУЛЕТКА!!!!!!!!! СТАВАТЕ СМЕШНИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ! ПЪРВО СЕ ИЗСИЛИТЕ С ПРИКАЗКИТЕ СИ, ПОСЛЕ КАТО ВИ ДРЪПНАТ КОЦИТЕ И ДРУГА ПЕСЕН ЗАПЯВАТЕ!!!!!!

63

Макаренко

преди 10 години

А не е ли по-добре годините да не се фиксират, а да се отработват нанесените щети в Трудов лагер до тяхното пълно възтановяване. Наследниците продължават да отработват.

fallback