Окупацията на СУ падна. Снимка: БулФото
fallback

„Ранобудните студенти“ променят формата на протест, стана ясно на пресконференция.

Младите хора декларираха, че „борбата продължава“ и няма да прекратят действията си. Народното събрание обаче ще остане единствената окупирана сграда в страната.

Oще по темата
На Общо събрание вчера вечерта е било взето решение „Ранобудните“ да напуснат аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски“.

Един от мотивите за това е, че окупацията е извънредна форма на протест, която не може да продължава безкрайно и да се битовизира.

"Не трябва да се позволява на управляващите да ни вкарват в коловоза на ежедневието по начина, по който постъпиха с летните протести", смятат недоволните студенти.

„Една част от първокурсниците сред нас все още не са ходили на лекции и по прости сметки, ако чакаме Орешарски да изпита някакъв срам, те трябва да изкарат бакалавърската си степен в аулата", обясни Константин Голев.

Студентите отново заявиха, че в действията им не е имало политическа намеса и вземат решенията сами. Утре недоволните ще излязат на протест пред Народното събрание, а от 25 януари смятат да организират кръгли маси върху различни аспекти на политиката и изобщо за ситуацията в страната.

Очаква се на тях да присъстват общественици, експерти и студенти. Кръглите маси ще бъдат организирани основно в Софийския университет, но и в други ВУЗ-ове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

andreivn

преди 10 години

и съм леко шокиран като осъзнах, че "будните"са се изнесли "рано' на терминал 2. С мисленето ви ского Банго Василий ще замести 3 март като национален празник.

37

andreivn

преди 10 години

До ТрендафиловКогато някой ден детето ти пита, а ти тате къде беше като затриваха България-ти му кажи, смеех се на хора които искаха да променят нещо в тази скапана страна."Ранобудните бяха малко, защото в тази страна останаха само футболни запалянковци, които викат за сини и червени, а не разбират че играта е на друг стадион. Айде останете със здраве !!!

36

Трендафилов

преди 10 години

НИЩО не направиха тези "ранобудни" 15 човека... НИКОЙ не ги подкрепи. Накрая се чудиха как да излязат от неудобната ситуация, че само са спали в университета. РАНОБУДНИ - ходете пълнете кафенетата и мама и тате да ви плащат дипломите за финансисти и прависти...

fallback