Свещеници и миряни в двора на Неврокопската митрополия. Снимка: БТА
fallback

Браницкият епископ Григорий и Мелнишкият епископ Серафим са двамата избраници, които ще се борят за Неврокопски митрополит.

Резултатите от днешния епархийски избор бяха съобщени от Видинския митрополит Дометиан.

Oще по темата
В митрополията в Гоце Делчев днес гласуваха 30 епархийски избиратели, които трябваше да посочат по двама свои избраници.

Мелнишкият епископ Серафим получи 30 гласа, а Браницкият епископ Григорий остана с 28.

Минути преди обявяването на избора всички миряни бяха допуснати в двора на Митрополията. С бурни възгласи събралото се множество поздрави избора на епархийските избиратели и обяви, че това е един от най-светите дни за Гоце Делчев.

Dnes.bg припомня, че вотът за мястото на покойния дядо Натанаил се проведе, въпреки искането на част от духовниците да бъде отложен. Притесненията им бяха свързани с избора на епархийски избиратели отпреди 6 месеца.

Според духовниците изборът не е бил легитимен и ще повлияе на вотаза митрополит. Преди дни обаче Светият синод обяви, че избирателите са законни.

Финалният избор за Неврокопски митрополит ще направи Светият синод на 19 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

изненада

преди 10 години

В ТВ-записа йеромомах Кирил казва: в Троянския манастир от шестима монаси, четирима са с нестандартна ориентация (без да се уточнява ориентацията на игумена) . . .

13

запознат

преди 10 години

До Сър Пичукобратен. Дядо Григорий е един от малкото монаси в Троянския манастир, кописал.."нарочен"йто не е обратен. Ти на оня мазен гей Кирчо не вярвай, той при Карбовски се кълнеше също , че не е гей...... иначе точно си написал..."нарочен"!!

12

Сър Пичук

преди 10 години

Искам да напомня, че дядо Григорий беше нарочен за хомосексуалист от йеромонах Кирил. Този човек няма място в църквата.

fallback