Общ преглед

Музикантът Виктор Стоянов, който снощи бе ограден от депутати на "Атака", за да се саморазправят с него, че иронизира лидера им, призова имунитетът да бъде свален не само на Волен Сидеров, но и на националистите Димитър Димов, Деница Гаджева, Калина Балабанова и Меглена Александрова, които вчера си позволиха груб тон срещу него пред сградата на Нова тв.

"Има достатъчно доказателства за агресията им. Няма да позволя някакви новоизлюпени депутатчета да се държат така с мен. Не знам колко е златен пръстът на Волен Сидеров, но той не струва сигурността на един гражданин на България. Те са там, за да работят за нас, ние им плащаме с данъците си. Тези хора прекрачиха границата", категоричен бе той.

Още по темата
"Нападнаха ни, защото съм иронизирал някого, къде в Конституцията се забранява това?", попита той и сравни действията на националистите с "фашистки шпицкоманди".

Виктор Стоянов обяви пред Нова тв, че се консултира с трима адвокати и днес по обед ще подаде жалба в 8-мо РПУ срещу непредизвиканата агресия от страна на "Атака" срещу него и изрази своето притеснение за това какво е можело да се случи, ако камерите не са били включени.

"Не съм си представял, че в държава от Европейския съюз ще се налага да давам обяснения на хора, които ограничават свободата на словото. Това е абсурдно, това е агресия – почувствах се заплашен. Вече не е смешно. Тези хора пред камерите се държаха агресивно, представете си какво щеше да е, ако ги нямаше", каза той.

По думите му няма да е далеч моментът, в който този хора, "които или имат проблеми с психиката, или употребяват някакви субстанции, ще направят нещо по-сериозно. Връщаме се в мутренските времена", категоричен бе музикантът.

Според него в този си вид имунитетът на депутатите е абсурден и трябва да бъде променен.

"Нужно е той да бъде ограничен", отсече Виктор Стоянов.

* Виктор Стоянов е композитор на песента "Откакто ти", изпълнена от Стоян Михалев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар