Топлото време създава трудности на сезона в Банско. Снимка: Булфото, архив
fallback

На този етап ски в Пирин над Банско могат да се карат само върху изкуствен сняг, а съоръженията и пистите в ски центъра работят с половината си капацитет, съобщи пред БТА Иван Обрейков, маркетинг-директор в дружество "Юлен" - концесионер на скизоната в пиринския курорт.

Той призна, че при топлото време през последните дни не може да се създава и нов изкуствен сняг, тъй като инсталациите и "оръдията" се задействат автоматично, когато температурите паднат под нулата.

През следващата седмица според прогнозите се очаква застудяване и евентуални валежи, които да подпомогнат сезона.

Иначе туристи и скиори има, след коледната ваканция те са по-малко, тъй като родителите са тръгнали на работа, а децата - на училище, но оживлението по пистите става отново голямо през уикендите, допълни Обрейков.

Засега няма сериозни инциденти с пострадали по пистите скиори и туристи в планината, съобщи от своя страна Румен Баряков от базата на Планинската спасителна служба в Банско.

Най-често на планинските спасители се налага да помагат след падания, съпроводени с различни травми – изкълчвания или счупвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

4567

преди 10 години

До antibanskoА ти после няма да имаш вода, след като няма да има сняг дори и в планините.

14

cocha

преди 10 години

бях на Банско декември месец и си е супер!

13

silance

преди 10 години

кАТО ОБЕЗЛЕСЯТ ОЩЕ МАЛКО,ЩЕ СИ НАПРАВЯТ И ПУСТИНЯ. пОСЛЕ ДА ПРЕКРЪСТЯТ ГОРКОТО БАНСКО НА ЛАС ВЕГАС! Г.ЪЗ ГЛАВА ЗАТРИВА ...

fallback