Хюлия Назим Маджар. Снимка: Facebook
fallback

Престъплението с Хюлия е едно от лесно разкриваемите, заяви бившият директор на отдел „Убийства” към Националната полиция Ботьо Ботев по Нова телевизия.
 
Според него съществена е връзката между жертвата и извършителя.
 
„Трябва да се тръгне от нишката, че момичето е излязло под въздействието на обаждане. Обикновено при случаи на изчезване се пропускат първите моменти за фиксиране на факти и обстоятелства, които са изключително важни”, обясни Ботьо Ботев.

Oще по темата
Той добави, че е нестандартно да се „извлече” жертвата и да се поиска откуп, но все пак обясни, че в практиката понякога се случват нестандартни неща.
 
Както Dnes. bg писа, тялото на 24-годишната Хюлия е било намерено в района на лозови масиви близо до стария път за София, а жителите на родното село на момичето не помнят такава трагедия да е имало в селото. Описват младото момиче като добре възпитано и винаги усмихнато.
 
Семейството на Хюлия са арендатори, хлебопроизводители, притежават зала, в която се провеждат сватби и други семейни тържества. Дават работа на поне 50 души от селото, а нивите на почти всички са в тяхната кооперация.
 
Последно Хюлия е видяна в селото на първи януари по обед.

По непотвърдена информация малко по-късно и се обадил нейният приятел от ученическите години Иван и я поканил да пият кафе. Късно вечерта телефонът на момичето вече е бил изключен. Пак по непотвърдена информация на 2 януари е бил поискан откуп от бащата в размер на 300 хиляди лева.
 
Според Ботьо Ботев е по-добре разследващите да не изнасят много информация, защото по думите му това е било грешка в други случаи и като пример посочи убийството на сестрите  Белнейски, както и това на Яна в Борисовата градина.
 
На въпрос за това дали трябва да отпадне доживотният затвор без право на замяна, Ботев каза:„Винаги съм бил против смъртното наказание, за мен смъртното наказание не е наказание. Доживотната присъда без право на замяна е много по-тежко наказание. Не мога да кажа, че при наличието на смъртно наказание, са намалявали убийствата. Този, който извършва престъпление, не мисли, че ще бъде хванат”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Дийн

преди 10 години

Жертвата сама си е виновна, като е движила с такива момчетии и се е обличала така...Без причина не стават убийства!

29

несъгласен

преди 10 години

не съм съгласен с Ботьо Ботев, че доживотния затвор е по-тежко наказание от смъртната присъда, защото докато е жив престъпника винаги има някаква вероятност да избяга или да бъде помилван. Както е казал поета: "...ала в затвора попаднал на хора и станап човек..." Животът е безценен, а живият си е жив, мъртвият - мъртъв! "Есть человека - есть проблема, нет человека - нет проблема!" "Добър индианец е само мъртвият индианец!"...

28

до 31

преди 10 години

Подсети ме за Чикатило... Колко години са нужни, за да хванеш изверг, но с интелект. Тук пък не виждам нищо друго освен агресия смесена евентуално с малко наркотици или алкохол. Мен ако ме питат все си мисля, че ако това е убиеца който са заловили, няма как да не е проявил симптоми на ненормалност. Няма как никой да не го познава. Няма как да изперка изведнъж, освен ако не е шизофреник. Просто ни е имбецилно обществото. Рибата се вмирисва от към главата. Просто и ясно ... цялостна деградация

fallback