Снимка: "Мъж на годината 2013"

Патриарх Неофит, Григор Димитров и Кубрат Пулев са тримата номинирани в конкурса "Мъж на годината 2013", организиран от Дарик радио.

Гласуването за тях вече стартира, а победителят ще стане ясен на 21 януари догодина.

Позитивният посланик на България не само на корта Григор Димитров печели най-много точки в номинациите. Хасковлията събира 32 точки като признание, че през годината стана първият български тенисист, който проби до 23-то място в световния елит и достигна до трети кръг в турнир от Големия шлем (Ролан Гарос). Извоюва и първата си титла на турнира на АТП.

Патриарх Неофит е оценен с 28 точки и второ място в първия етап на конкурса. Русенският митрополит бе избран за нов патриарх на Българската православна църква на Патриаршеския събор на 24 февруари. В първата си Света литургия той помоли хората да постъпват достойно, като по думите му главната цел на църквата е единство и то трябва да се запази чрез любовта и мира.

Мъжкарят на ринга и в живота Кубрат Пулев за трета поредна година е част от тройката. И през последните 365 дни той запази статута си на непобеден на професионалния ринг с 19 победи от 19 мача. През годината успя на два пъти да защити Интерконтитенталната си титла и пояса на Европейския боксов съюз. Боксьорът прави сбор от 24 точки в номинациите.

Малко не стигна на протестиращия българин да влезе в Топ 3. Сборният образ на търсещите промяна мъже, които са по площадите в цялата страна, попадна в няколко от номинациите, но малко го лиши от правото да се бори за признанието, съобщиха организаторите.

След като миналата година остана на второ място, Стилиян Петров отново имаше шанс да се бори за "Мъж на годината".

Посмъртно номинации получиха Чочо Попйорданов и Пламен Горанов, както и миньорите Асен Стойнев, Христо Младенов, Николай Михайлов и Иван Лазаров, загинали в мина "Ораново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase