Снимка: архив, Булфото

Без цигари, но с пиене на корем, ще изкараме новогодишната нощ. След като забраната за пушене остана в сила, здравният  министър Таня Андреева обяви, че по празниците ще има хайки за пушачи из ресторантите, информира под глава "Телеграф". За сметка на това някои кръчми вече позволяват да си носим пиене от къщи и да си го консумираме в заведението. Други пък предлагат пиене на корем на отбрани напитки.

Под заглавие "Коледата: Опасности дебнат отвсякъде" "Преса" алармира: Докато народът масово се стяга за тежки трапези и весели празници, хората отвъд закона се подготвят за обилна жътва. На прицел са домовете на тези, които са решили да прекарат Коледата и Нова година навън. Пенсионери стават жертва на безмилостни телефонни измамници. Друга част от контрагента доволно потрива ръце и чака оборотите на търговските вериги да набъбнат, за да станат лесна плячка. Бъдете внимателни и с банкоматите, където поставят микроскопични камери.

Деветдесет на сто от колбасите, които се произвеждат у нас, са от вносно месо, а в страната ни няма нито един производител на биологично свинско, съобщава на първа страница "Монитор". Статистиката е на Асоциацията на месопреработвателите в България. По думите на Кирил Вълчев, член на Управителния съвет, около 80 на сто от продукцията ни от плодове и зеленчуци също идва от чужбина.

"Всеки магазин с БГ щанд", допълва в заглавие "Стандарт". Така се дава шанс на българските производители, защото подобни пресни стоки няма как да са докарани отдалече. Това стана ясно по време на дискусията в рамките на кампанията "Коледата безопасна". Родните стоки ще се разпознават отдалеч. Те ще са маркирани със специален етикет "Произведено в България". За тази цел ще се ползват и евросредства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase