Снимка: "Пирогов"

Шефът на „Пирогов“ доц. Стоян Миланов предложи временно решение на конфликта в болницата чрез преназначаването на проф. Славчо Кънчев като началник на Клиниката по урология.

Още по темата
Договорът на д-р Цветан Борисов, който беше ръководител на Отделението по анестезиология към клиниката, ще бъде окончателно прекратен, е обявил той на среща със здравния министър Таня Андреева, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

До уволнението на двамата се стигна, след като  20 души - лекари и медицински сестри от 1-ва и 2-ра клиника, както и специалистите от единственото в България детското отделение по урология, обявиха, че напускат.

Причината за това по думите им е системен тормоз на работното място.

Медиците се оплакаха, че в продължение на години са подавали сигнали срещу д-р Цветан Борисов, който според тях се държал грубо и дори прибягвал до физическа саморазправа.

Въпреки че още вчера стана ясно, че д-р Борисов ще бъде уволнен, уролозите в знак на солидарност с проф. Кънчев, заявиха, че няма да оттеглят едномесечните си предупреждения за напускане, което на практика означаваше, че след 10 януари в „Пирогов“ нямаше да остане нито един уролог.

„Изключително притеснително е подобни конфликти да достигат такава степен на нетърпимост, че да завършват с подаването на масови оставки”, е заявила Таня  Андреева.

За изясняване на обективната ситуация в лечебното заведение тя ще назначи проверка на МЗ в „Пирогов“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase