Снимка: Булфото
fallback

Инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) стартират масови проверки по водоеми, рибностопански обекти и търговската мрежа в цялата страна, във връзка с предстоящия Никулден, съобщиха от агенцията.

Проверяват се водоеми, рибностопански обекти, пазари и магазини за продажба на риба и рибни продукти, с цел уточняване на придружаващи документи – разрешителни за улов на риба, произход на рибата и декларации за първа продажба.

При установяване на несъответствия се предприемат действия, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите, отчитат от ИАРА.

От там допълват, че масовите проверки ще продължат до 6 декември 2013 година, включително, а след това водоемите и обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който регулярно извършва Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

През последните дни на ноември инспекторите във Варна и Бургас са извършили проверки за бракониерски набези и нерегламентиран превоз на риба.

Инспекторите на ИАРА-Варна са извършили проверка на пазара на град Дългопол. Там е заловено лице, извършващо нерегламентиран превоз на риба с лек автомобил „Опел Астра“.

На нарушителя е съставен акт за превоз на риба в неспециализирано транспортно средство. От лицето е иззета 28,9 кг. риба и сребриста каракуда - 5.100 кг. В последствие рибата е дарена на социална кухня към Варненска и Великопреславска митрополия.

Инспекторите на ИАРА Бургас, съвместно с Асоциацията на природозащитниците Бургас, са извършили поредна проверка на язовир „Мандра“. От водоема са извадени 1400 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях 30 кг. риба – сребриста каракуда, е върната във водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

vesko02

преди 10 години

Звездния екип на ДПС излиза на сцената.

6

Българин

преди 10 години

Ако искате добро парче Амур Толостолоп или Шаран (може и друго) идете на римския мост и направете търмък . Да забранен е и глобите са големи но тази забрана е само за Българите ....Дегизирайте се като *** чернете си лицето и се облечете като *** и така ИАРА и МВР няма да ви кажат нищо....ще ви гледат само и ще си заминат ! НАСЛУКА !

5

Мартин

преди 10 години

По магазините Шараните предимно са тлъсти и гадни ! Най-добре е да се знае долу горе рибарника какъв е има такива дето са 2-3 дка и е фраш с шаран и ги угояват яко с някви протеини и ярма а риабта няма място да се движи и става безвкусна и трътлеста . От голям довоем пък бил той и рибарник е по добре ! Е най добре е ако сте яли шаран от даден водоем и да сте го одобрявали по рано де :)

fallback