Нина Гергова Снимка: архив, Булфото
fallback

Членове на работната група за промени в Закона за културното наследство могат да бъдат представители на институции, които пряко ползват в работата си този закон, както и всички граждани и представители на граждански и неправителствени организации, които имат идеи и предложения по него.

Това съобщиха от Министерството на културата, след като се появиха медийни публикации, че в работната група е попаднала и Нина Гергова - лицето на контрапротеста в подкрепа на кабинета на Пламен Орешарски.

В работната група влизат също съветници на министъра, експерти, хора от спецслужбите и прокурори.

Нина Гергова разказва и как е попаднала в работната група за изменение на закона. „Когато бяхме в комисиите в парламента, имаше едно изказване и се обсъждаше една работна група. И аз дадох изказване в тази посока, явно са го харесали, дадох си CV-то и ме извикаха”, посочи Гергова пред bTV.

"Спазвайки основния принцип на прозрачност и активно гражданско участие, Министерство на културата даде възможност да бъдат включени в състава на работната група организации, заявили желание да участват в този процес.  В работната група участват представители на Прокуратурата, ДАНС и агенция „Митници”, както и специалисти от ръководствата на Националния исторически музей, Музейната камара, археолози, художници, архитекти и колекционери, граждани. От всички тях са постъпили предложения и идеи за промени в ЗКН", изтъкват от Министерството на културата.

"Министерството на културата разполага с достатъчно експертен потенциал, който да обобщи и систематизира направените предложения.

Държим да подчертаем, че членовете на работната група участват доброволно в нея, не получават възнаграждения и не са нито щатни, нито нещатни служители към МК в качеството си на членове на тази работна група", се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 10 години

Грозно селско момиче живее в обор има вежди говежди и мирише на тор

40

stanick

преди 10 години

Na taya i lipsva samo KATINARA NA DJYKATA I

39

ГНУС

преди 10 години

ГНУСНА БРАДАВИЧЕСТА *** !!!!!!!!!!!!!!!

fallback