fallback

Общ преглед

Българско момче обяви органите си за продан в eBay.

Александър е написал, че страда от мускулна дистрофия на Дюншен. До зловещата идея да пусне обявата за продажба на органите си е стигнал заради нуждата от пари за аспиратори, лекари, лекарства и личен асистент.

До момента в аукциона има две оферти за малко над 202 долара.

Ето и самата му обява:

"Казвам се Александър и страдам от мускулна дистрофия тип Дюшен. Това е генетично увреждане, което още в утробата на майка ми е предначертало живота ми – да бъде кратък и не особено лек.

Най-вероятно няма да доживея до 25, затова бъди спокоен – няма да чакаш дълго за органите ми, съвсем скоро те ще бъдат твои.

Може би се чудиш как ми хрумна да продавам органите си тук. Много просто, нуждая се от средства – за дихателен апарат, медикаменти, терапия, личен асистент… За много неща.

Както казах, не е лесно, нито пък евтино да си болен от Дюшен.

Иска ми се да имах пред себе си и друго решение..."

Пред БНТ министърът на здравеопозването Таня Андреева коментира, че подобен род действия на болните са отчайващи и за жалост се срещат всеки ден.

"Те са пример за системата ни, която е тотално объркана. Това са случаи, които касаят и двете министерства - социалното и на здравеопазването", каза тя и заключи, че преди да е проверила случая, не може да коментира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Един българин

преди 10 години

Да, да, 71, правописът е най-важен в такива случаи ! Само си забравил препинателния знак в края.

63

Коментатор

преди 10 години

I sell my organs не е правилно. Казва се (I am) selling my organs

62

30072003

преди 10 години

Горкото момче.Аз страдам от асма.Представяте ли си какво е на всеки 10 минути да дишаш през инхалатор.А пък момчето...толкова го съжалявам,че направо ми идва от вътре да се разплача.Горкичкото момче.Направо да те загризе душата от вътре.

fallback