Снимка: Булфото
fallback

Четиригодишно дете почина на 24 ноември в столичния хотел "Хилтън", докато близките му чакали да дойде линейка, предаде в. "Преса".

По същото време 550 лекари в конгресната зала на хотела са провеждали Първия национален конгрес по спешна медицина и са разисквали проблемите на сектора.

Момиченцето е сираче и е било с тежък сърдечен порок. То било осиновено от германско семейство, което преди дни пристига в България, за да си го вземе.

В неделя рано сутринта детето внезапно спира да диша. Веднага викат по тел. 112 линейка. Тя идва с 40 минути закъснение, и то без дефибрилатор.

Междувременно стана ясно, че пациенти, докарани с линейка, няма да бъдат разкарвани от болница в болница, докато им се намери свободно легло, а ще бъдат приемани в лечебното заведение веднага щом колата ги докара.

За целта ще бъдат възстановени спешните отделения, които бяха закрити през 2007 г., съобщава "Монитор", позовавайки се на Максим Гайдов - главен експерт от Министерството на здравеопазването.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 10 години

След като в София има 15 екипа на ЦСМП и над 100 коли на НСО в които се возят правоимащи какво очаквате?Досега не съм чул да е имало протест пред МЗ затова.Е като си трайкате ще ви газят.Догодина ще са още по малко ,а след това сигурно СМП ще я закрият.Мулчанието на българският народ е довело само до 500 годишното турско робство.

50

Драган

преди 10 години

До АНОНИМНАНие сме завършили друго, но когато не си вършим работата не умират хора , а ни уволняват или губим пари. Който не си върши работата (като съдии, прокурори, лекари ) няма извинение. Всеки ,който плаща на друг има право на претенции ! На който са му малко парите да напусне , така или ще вдигнат заплащането или ще закрият ЕВЕНТУАЛНА ПОМОЩ.

49

Драган

преди 10 години

За 40-50минути се стига до Пловдив , ако е спешен случай . Защо ни е спешна помощ в София, която идва от Видин примерно. GPS в линейките и да ги следи пациентска организация ....По-високи заплати и глоби при закъснение.

fallback