51

Анонимен

преди 10 години

След като в София има 15 екипа на ЦСМП и над 100 коли на НСО в които се возят правоимащи какво очаквате?Досега не съм чул да е имало протест пред МЗ затова.Е като си трайкате ще ви газят.Догодина ще са още по малко ,а след това сигурно СМП ще я закрият.Мулчанието на българският народ е довело само до 500 годишното турско робство.

50

Драган

преди 10 години

До АНОНИМНАНие сме завършили друго, но когато не си вършим работата не умират хора , а ни уволняват или губим пари. Който не си върши работата (като съдии, прокурори, лекари ) няма извинение. Всеки ,който плаща на друг има право на претенции ! На който са му малко парите да напусне , така или ще вдигнат заплащането или ще закрият ЕВЕНТУАЛНА ПОМОЩ.

49

Драган

преди 10 години

За 40-50минути се стига до Пловдив , ако е спешен случай . Защо ни е спешна помощ в София, която идва от Видин примерно. GPS в линейките и да ги следи пациентска организация ....По-високи заплати и глоби при закъснение.

48

Стършел

преди 10 години

..40 минути закъснение си е направо "спешно"! На 18-ти след 35 минути чакане и повторно позвъняване, дежурния в "бърза помощ" ми отговори: ".. че трябва да чакам, хората чакали по три - четири часа", а племеницата ми имаше проблеми със сърце-бял дроб...затова се принудихме на ръце до личния автомобил, независимо, че риска беше голям и направо в спешното отделение на Токуда. Там нещата бяха овладяни и слава на Господ сега всичко е наред! Съжалявам много за детето! Това е тъпата ни действителност!

47

АНОНИМНА

преди 10 години

ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ, КОИТО РЕАГИРАТ ОТРИЦАТЕЛНО ДА ЗАВЪРШАТ МЕДИЦИНА , ДА ОТИДАТ ДА РАБОТЯТ В СПЕШНА ПОМОЩ, ДА ИЗДЕЖУРЯТ ПО 2-3 НОЩНИ ДЕЖУРСТВА ДА ВИДЯТ КАК СЕ РАБОТИ . ДА СЕ НАДУПЯТ НАД НОСИЛКИТЕ В ЛИНЕЙКИТЕ ИЛИ НАД КУШЕТКИТЕ В ЗАЛИТЕ, А МОЖЕ И НА КОЛЕНЕ И ТОГАВА ДА ПИШАТ ГЛУПОСТТИ И НЕЛЕПОСТТИ. ПЪРВО ЗАВЪРШЕТЕ МЕДИЦИНА И ТОГАВА ПРЕТЕНЦИЙТЕ. МОЛЯ!

46

Сандо

преди 10 години

Моят доктор ми даде шест месеца живот, но след като не можах да му платя сметката, ми даде още шест. (Уолтър Матау)

45

?

преди 10 години

40 минути от Пирогов до Хилтън. Стига бе, пеша да бяха тръгнали по-бързо щяха да стигнат.

44

мирослав

преди 10 години

Цялата държава е в това състояние, но дефибрилатор няма за да я върнем към живота! Когато видите линейка или друго мпс със спец режим на движение правете път!Ако трябва на тротоара се качваш за да минат!

43

???

преди 10 години

Защо се премълчава, че лекар от Пирогов на място е оказал първа помощ, за съжаление безуспешно?Мир на праха му.

42

Анонимен

преди 10 години

За целта ще бъдат възстановени спешните отделенияв БГ има предостатъчтно болници, отделения...но са неефективни..важно е качеството не количеството.Не може да дойде линейка без дефибрилатор в 22 век, защо идва въобще..не може от хотела да виждат, че някой умира и 550 лекаря да са на метри от детето. Аман от простотия!!!Дано поне на тези хора им съдействат да осиновят по-скоро друго българско дете и да му дадът шанс за живот. потресваща статия, отражение на Бг действителността. Обичам

41

Софиянец

преди 10 години

А иначе за някакъв умрял сирийски *** всички мръсни продажни журналисти,медии и организации вдигнаха шум до небето.Да ни прости милото.Още един БЕЗЦЕНЕН ЖИВОТ НА БЪЛГАРСКО дете си отиде,а онези грозни арабски изчадия ги отглеждат като писани яйца.Слъчицето е било и сираче....

40

Angelhell

преди 10 години

До АлексА за запознатите със София ще кажа, че задръстване в посока Люлин почти никога няма.Така че нека да не оневиняваме съвсем Бърза помощ.Защото когато на баща ми му прилоша на Сточна гара, където е Бърза помощ и отиде на крака до тях, му отказаха помощ.И след като бяха извикани по телефон (такова било правилото), отново закъсняха!

39

Алекс

преди 10 години

според мен не е виновен само трафика. Също така проблем е ,че шофиорите не правят път на линейките и се бутат с тях да минат първи. Например аз бях свидетел едно лято как на един дядо му прилоша и припад в автобус на лъвов мост , заради жегата в автобуса и чакахме линейка 40 мин. През това време го пръскахме вода и горе долу го свестихме. За хора, който не са запознати със София , бърза помощ е на около 20 мин пеша от лъвов мост.

38

Анонимен

преди 10 години

СЕГА НЯМАМЕ ЛЕКАРИ ,А ТЪРГОВЦИ , ВЕЧНО НЕЩО НЕ ИМ ДОСТИГА ,

37

Ф.С.В

преди 10 години

Не знам друга европейска страна в която пациентът се разхожда от болница към друга болница -докато му намерят свободно легло - германското семейство сигурно е било потресено от наличието на 500 лекари и накрая линейка без техника -в БГ има линейки -няма лекари за тях -или има линейки няма нужната техника вътре -Парадокса здравеопазване е в пъти по некачествен от преди 25 г- скоро идва 2014 г а ние сме назад в всякакъв сектор а Бойко щеше да прави спешни медицински екипи с АТВта и мотори -Ужас

36

Анонимен

преди 10 години

за град като София и ужасния трафик е изключително неефективно централизирано управление на линейките. Те трябва да са към болниците със съответните дежурни специалисти. Като се получи сигнал, да се праща линейка от най-близката болница. Престъпление е да има необорудвани линейки!

35

Анонимен

преди 10 години

Ето за това е опасно да осиновиш дете . Даваш хиляди, а...плюс това ако вярваш в еволюционната теория и гените си, ТРЯБВА да си е мое. Е, с нездравословен живот и безразборен секс на теб или партньора- няма да стане или поне не здраво. Заради бактериите и ***, не заради господ. Но бих го подкрепил в смисъл-осиновяват, жената се успокоява, мускулатурата й се отпуска, и...забременява

34

ЗОРО

преди 10 години

До Край-не в лекарите е проблема,а в други дебелокожи безчувствени ОСОБИ !!!

33

Край

преди 10 години

стига сте се пенили, а като чуете сигнал на линейка веднага правете място че ви гледам как реагирате. Лекарите са хора и не сав и с нищо виновни. Дайте им човешки заплати и условия на труд и въобще не пискайте щото и тези ще идат в нормална страна за десеторни пари. когато е умряло дете никой не е виновен. няма човек които да не направи всичко по силите му да го спаси човешките сили обаче са малки. Деца винаги ще умират такъв е живота и света научете се да го приемате с цялата му сложност.

32

Анонимен

преди 10 години

до 32Само които не е викал линейка може да ти повярва че тя е дошла на 8-мата минута.