Константин Тренчев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Президентът на КТ "Подкрепа" прогнозира, че социалното напрежение в страната ще се увеличава и хората сами ще излязат на протест, без да бъдат подтиквани от един или друг синдикат.

Пред bTV синдикалистът отново обясни защо оглавяваната от него структура не се присъедини към вчерашния протест на КНСБ.

"Не виждам защо да се договарям предварително с този, срещу когото протестирам", повтори той тезата си, след като преди седмица критикува лидера на КНСБ Пламен Димитров, че се е срещал с представители на управляващата коалиция и правителството.

"Не е въпросът да кажеш на хората: "Елате сега да повикаме". Не само да викаме и да не се разбира всъщност крепим ли тия, които са на власт и ги критикуваме за някои неща, или напълно ги отписваме", категоричен беше Тренчев.

Според лидера на "Подкрепа" истината за икономическото състояние на България се заключва в простия извод, че "пари няма".

Това според него е аргументът за въвеждането и на необлагаем минимум за работещите на минимална заплата.

Според идеята на кабинета "Орешарски" през 2014 г. хората, които получават до 340 лв., няма да плащат данъци на хазната. Те всъщност ще плащат 10% данък върху доходите си, но ще си получат обратно платените суми през 2015 г., след като подадат данъчна декларация.

По думите на Тренчев това е възможно най-сложната формула и тя категорично не е била съгласувана с "Подкрепа".

"Ние предлагаме да има необлагаем минимум, а ако вземаш малко повече – да се облага само горницата", обясни той.

По думите му в момента управляващите правели "много сложна маневра, за да могат да се съберат пари" в бюджета.

"Това е тъжната истина, но управляващите не желаят да я кажат открито", обясни още синдикалният лидер и заключи, че "Подкрепа" настоява за организирането на предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Mangi4a

преди 10 години

Тоа Тренчев жив ли е още?

30

Анонимен

преди 10 години

Тоя е куха кратуна и е един от основните виновници държавата да е на тоя хал.

29

Анонимен

преди 10 години

Е,като се "вдигнем всички",е като свалим правителството и проведемизбори,ША ИМА ЛИ ПАРИ г-н ТрЪнчев!Пари ще има АКО ИМА РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА!Без значение кой е на власт в дадения момент!А такива като този пръдльо,спомогнаха да се съсипе окончателностраната!Кой е в синдикатите-малкачаст от държавните служители!А какво спомагат те за икономика-НИЩО!Само лапат и то как лапат!От работещите в частния секторникой не членува в тези измисленипрофсъюзи!Бе я метла!

fallback