Протестът пред НС. Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Протестиращите срещу кабинета пред парламента запалиха плакатите, които носеха. Някои от тях замеряха сградата с домати.

Бяха запалени плакатите, облепени по металните ограждения около НС.

Полицията остана спокойна зад загражденията, тъй като запалванията не създоха проблеми. Няма никаква опасност за хората и сградата на парламента, но в района се носи гъст дим.

На паметника на Цар Освободител се бяха качили част от протестиращите студенти, които развяват български знамена, свирят на свирки, бият на барабани.

В ръцете на студентите се виждат транспаранти с надписи „Вашата оставка е нашето бъдеще”, "Боклукът няма цвят”, "Не ми пука кой ме управлява, искам само едно – властта да има страх от хората”.

През това време депутатите от парламента приключиха заседанието си и си тръгнаха.

До проблеми не се стигна, тъй като полицията осигури охрана и отцепи голям периметър от района.

Таксиметрови шофьори, които протестираха пред храм-паметника „Александър Невски”, започнаха да се разотиват.
Те обаче остават в стачна готовност, каза на протеста им Димчо Иванов – председател на УС на Независим транспортен синдикат.

Част от протестиращите срещу кабинета напуснаха района около НС и се събраха на кръстовището при Сточна гара. Протестиращите преместиха две кофи за боклук.

Участници в движението надуваха клаксони в подкрепа на протеста. Един от шофьорите излезе от автомобила си и се присъедини към недоволните.

Полицейското присъствие в района е засилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

хи хихихи

преди 10 години

До Антикомунистще ги сложим няма проблем ама трябва да ги оближеш преди това,н,*** да е по различно от миризмата на задниците който лижеш

43

asen

преди 10 години

Niko Ти с хеликоптер ли движиш та не си забелязъл задръстванията заради протестите.Днес в магазин СБА хванаха крадла с две чанти козметика а от I-во отговориха,че всички чингета са на протеста,да се оправят.На теб протестите ако не ти пречат на мен да.И да не си род на Фандъкова за да ме гониш от София.

42

Говедарин

преди 10 години

Абе ОСТАВКА бе!

fallback