Снимка: Булфото

Висшият адвокатски съвет изразява силното си безпокойство от зачестилите напоследък прояви на ксенофобия у нас и ги осъжда като чужди на демократичното ни общество, като подкрепя съвместния призив на президента на България и председателя на Министерския съвет срещу тези прояви. Това се посочва в декларация на съвета, приета на заседание днес.

Членовете на Висшия адвокатски съвет призовават към въздържание от непремерени изявления и действия, провокиращи ксенофобски настроения и престъпления, пише БТА.

Пълноценното членство на България в европейското семейство е възможно само при върховенството на закона и системна реализация на всички принципи на правовата държава у нас, което е и очаквания от нашето общество път за защита срещу такива прояви спрямо наши сънародници в чужбина, смятат от съвета.

Българската адвокатура, като обединител на професионалните защитници на човешките и гражданските права и свободи, никога няма да приеме нарушаването им заради раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние, пише в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase